Ve druhém červnovém týdnu absolvovala třída 2. A, posílená o několik studentů ze sexty a 3. A, turistický výlet do rakouských Alp, konkrétně do oblasti známého centra zimních sportů Schladmingu. Po celý týden se stala naší základnou vesnička Pruggern, odkud jsme podnikali outdoorové výlety téměř až do oblak, díky nízké oblačnosti často doslova.

I přes mírnou nepřízeň počasí jsme viděli vše, co nám agentura Jeka slíbila, protáhli jsme si těla, nadýchali se alpského vzduchu, nastoupali jsme např. za den přes 600 výškových metrů, projeli se lanovkami až do 3 000 metrů, osprchovali se četnými vodopády, vykoupali se v bazénu, profičeli tobogánem a stejně tak i bobovkou.

Jsem velmi rád, že všechny “účastníky zájezdu” mohu pochválit za vzorné chování a stejně tak i pedagogický doprovod za vysoké osobní nasazení. Kolega Tomáš Urbánek je mimo jiné právě ten sportovec, tahoun, který jako správný šerpa vedl smečku. Je jen škoda, že se s naší školou loučí… Přeji mu hodně štěstí v osobním životě i v další kariéře. Lehce netradičně se výletu zúčastnila i paní ředitelka Miroslava Zachariášová. Musím této dámě vyjádřit hlubokou poklonu, protože ke svému pracovnímu vytížení si ještě přidala nálož této outdoorové akce. My muži řadu věcí řešíme s jistým bohorovným nadhledem, což je jistě pěkné, ale málo platné, najdou se i okamžiky, kdy je třeba studentům pofoukat bolístku na těle či na duši, vzít kolem ramen, pošeptat do ouška vlídné slovo - a tam jsou ženy nenahraditelné. A to nemluvím o řízení provozu v kuchyni, protože i příprava pokrmů proběhla pod taktovkou šéfkuchařky zcela v naší režii.

Na rakouské Alpy budeme jistě všichni rádi vzpomínat!

Petr Nejedlo, tř. uč. 2. A

[Galerie]