Třída Tercie se zúčastnila dne 9. ledna 2024 workshopu v Anenském klášteře a poté se přesunula do Národního divadla na představení Kráska a Zvíře. 

„Během workshopu jsme se na večerní představení postupně připravovali, díky čemuž jsme lépe pochopili volbu kostýmů, choreografické zpracování i vnitřní já hlavních postav. Po workshopu jsme noční Prahou vyrazili přímo do Národního divadla na samotné představení Kráska a zvíře, které pro nás bylo rozhodně silným zážitkem. Oceňovali jsme hlavně technickou stránku – triky, kostýmy, postavení scény a rekvizity, působivé zvukové efekty. Postava zvířete byla zpracována po všech stránkách do nejmenšího detailu. Herecký výkon Davida Prachaře byl obdivuhodný, ačkoli kostým budil pocit, že se jedná spíše o strašidelného démona nežli o zvíře. Zvukové efekty znějící jako hromy a hrozivý řev, hlas zvířete upravovaný pomocí modifikátoru spolu s kostýmy ještě víc dotvářely děsivost děje.

Choreografie netvorových stínů, čili vnitřního já, byla úžasná.

Kráska v podání Anny Fialové byla naopak ztvárněním křehkosti a něhy. Její herecký výkon byl fantastický a romanticky dokresloval celý příběh.

Program celého dne byl velmi zdařilý a my se už nyní těšíme na další kulturní zážitky.“

Za tercii Gabriela Kocsisová, Emma Nehézová, Tina Nováková, Jakub Vondráček, Jan Vala, Eliška Zaťková, Julie Agressová, Apolena Boháčková

[Galerie]