Během listopadu se všechny třídy nižšího gymnázia (prima - kvarta) zúčastnily v rámci partnerského projektu Národního divadla workshopu Divadlo? Divadlo!
Během čtyřhodinového programu žáci za pomoci stopovací hry ve skupinách prozkoumali budovu Stavovského divadla od parteru až po “bidýlko”, dozvěděli se něco o Mozartově působení v divadle, poseděli ve stavovské loži, prozkoumali výzdobu hlavního sálu, podívali se do zákulisí, prozkoumali technické možnosti jeviště atd.
Ve druhé části si v podkrovní zkušebně vyzkoušeli různé divadelní profese na vlastní kůži - stali se z nich scénografové, kostyméři, jevištní technici, herci a režiséři. S využitím všeho, co se během dne dozvěděli, vytvořili krátké představení, kterým milým a sympatickým lektorkám poděkovali za jejich trpělivé vedení.

Zde jen několik ukázek zpětné vazby od studentů primy: “Bylo to moc hezké, možná by mi nevadilo pracovat v divadle jako brigádník…” “Nadchlo mě, že jsme mohli být v úplně prázdném divadle a mohli jsme si vyzkoušet různá místa na sezení, ale i různé profese…” “Překvapilo mě, jak dlouho se připravuje jedna divadelní hra a kolik lidí je zapotřebí, aby vůbec vzniknout mohla…” “Děkuji moc paním lektorkám, že si pro nás připravily skvělou bojovku a vzaly nás třeba i do skladu rekvizit…”

Zapsala: Mgr. Šestáková