Prima vydělala na charitativní účely přes sedm tisíc korun

Letošní prima se rozhodla v předvánočním čase pomoct těm, kteří to podle ní potřebují nejvíc. Z řady možných příjemců pomoci nakonec byli vybráni dětští klienti Azylového domu svatého Gerarda v Brandýse nad Labem a menší částkou primánci chtějí přispět i na provoz záchranné stanice zvířat.

Zorganizovali sbírku dětského zimního oblečení, dětských knížek, stolních her, stavebnic a hraček, která probíhala celý týden a byla součástí i letošního Dne otevřených dveří. Věci, které se v rámci této sbírky sesbíraly, už byly předány azylovému domu.

Součástí charitativní akce byl vánoční trh, na kterém primáni prodávali vlastní výrobky, návštěcníci Dne otevřených dveří, ale i stávající studenti, učitelé a ochotní rodiče si mohli zakoupit nejrůznější vánoční dekorace, ručně vyráběná mýdla, svíčky, výrobky z pryskyřice, háčkované drobnosti, výrobky z korálků a z provázků, perníčky se vzkazem, perníky se znakem školy, namnožené rostlinky rýmovníku a migrénovníku, ale i další drobnosti. Většinu těchto výrobků vytvářely děti samy během přespávání ve škole. K nákupu mohli zákazníci jako poděkování získat ručně psanou „básničku pro hezčí den“.

Výtěžek vánočního trhu činil činil 7 064 Kč, z čehož pět tisíc děti chtějí darovat opět azylovému domu, zbytek částky bude darem na provoz záchranné stanice.

Děkujeme těm, kteří nám pomohli svým příspěvkem, a všem přejeme krásné a klidné vánoční svátky – žáci letošní primy.

Napsala: Mgr. Šestáková Ilona

[Galerie]