PROJEKTOVÝ DEN V ZOO LIBEREC OČIMA ŽÁKŮ:

Dne 11. dubna jsme se konečně, po dlouhém odkládání, dočkali výletu do ZOO Liberec. Dopravili jsme se tam autobusem se sympatickým řidičem a cestou jsme si mezi sebou povídali. Výletem nás provázely paní učitelky: Jana Šmídová a Jana Adášková.

Na místě nás přivítal velice vtipný průvodce, který sršel vtipy o zvířatech. Provedl nás malebnou ZOO, která je nejstarší v ČR. Spatřili jsme spoustu zvířat z různých koutů světa, jako jsou: zebra, slon, velbloud, tapír, žirafa, lachtan, opice a další. Na konci prohlídky jsme ptákům Nestor kea a opicím dali naše vyrobené přírodní hračky, které jsme udělali na hodinách výtvarné výchovy.

Následovala možnost si prohlédnout ZOO samostatně. Některé z nás si koupily i pamětní mince. Cestou zpátky k autobusu jsme viděli slavné bílé tygry a umělecké sochy ze dřeva. Odjížděli jsme načerpáni informacemi.

Výlet se nám líbil, ale ocenili bychom více času na individuální prohlídku. Je to sice menší ZOO, ale plná zajímavých zvířat. A velkou radost nám udělalo, když naše výrobky posloužily k hraní zvířatům.

Napsaly: Adéla Králová, Marie Gärtnerová, Ela Kubíčková, Viktorie Fabiny, Karolína Říhová a Eliška Skálová.

[Galerie]