V letošním roce se naše dívky - atletky hladce nominovaly na 38. republikové finále Středoškolského atletického poháru do Ostravy. Měly oprávněné ambice na medailové pozice a chtěly obhájit loňské 3. místo. Jenomže ….

Ze základní sestavy vypadla Kíťa Korelová (t. č. na atletickém soustředění české reprezentace), loňská vítězka ve skoku vysokém Lucka Nedvědová nemohla nastoupit do závodu kvůli zranění a zabodovala „pouze“ ve vrhu koulí (obsadila 2. místo), Sabča Strachová a Markéta Dostálová sváděly boj nejen se svými soupeřkami, ale i s nepříjemnou virózou.

Navzdory všem těmto komplikacím ale děvčata bojovala a odvedla své nejlepší možné výkony:

Verča Nedvědová vyrovnala svůj osobní rekord ve skoku vysokém a hned tři závodnice si vytvořily osobní rekordy - Sabča Strachová v běhu na 800 m, Silva Koudelková v běhu na 200 m a Aneta Volfová ve vrhu koulí. Stabilním výkonem se prezentovala Viki Malíčková a o svou nominaci si řekly i dvě nové posily z 1.A - Markéta Dostálová a Maruška Holešovská.

Republikové finále je ale závod těch nejlepších, kdy ve všech disciplínách musí vždy dvě závodnice odvést nadprůměrný výkon. To se však děvčatům nepodařilo, a tak se musela spokojit s 15. příčkou. Když ale vezmeme v úvahu, že je to 15. místo mezi všemi středními školami v republice, můžeme hovořit o úspěchu!

Našim atletkám proto patří velký dík za vzornou reprezentaci našeho gymnázia a přání dalších sportovních i osobních úspěchů!!!

Zuzana Doležalová, vyuč. TEV